fredag 22. mai 2015

Veke 21


Nok ei veke er omme og helga står for tur. Denne veka har vi vore ute både i sola og i det fuktige og kalde vèret. Vèrgudane har jammen meg bydd på litt av kvart. Vi har hatt alt frå opplett og sol til store sølepyttar som ein nærast kan svømme i. 

Vi har også leika inne på avdelinga der vi blant anna har leika i kjøkkenkroken, leika med ball, pusla, perla med store perler og sklidd i sklia. Torsdag baka vi ostehorn til lunsj, nokre av barna fekk vere med å hjelpe, andre observerte, mens resten av barna var ute å leika.


Om du ser nøye på bilete over, ser du at barna har smilefjes på handa si. Dette er ei belønning av at dei har vore med å rydda på avdelinga. Dette gjer vi for å motivere barna til å rydde. Belønninga treng ikkje alltid koste noko, men ved bruk av belønning med små barn må belønningen komme umiddelbart etter det som er forventa. Vi kombinerer alltid belønning med ros, positiv merksemd og oppmuntring. 

Til lunsj på fredag fekk vi servert lapskaus med flatbrød.

Det er tida for foreldresamtalar. På døra inn til Tyrihans heng det ei liste over tidspunkt for samtale, dei som måtte ynskje det kan skrive seg opp på det tidspunktet som passar. Målet med foreldresamtale er å styrke samarbeidet i størst mogleg grad slik at vi saman bidrar til at barnet får ei så trygg og utviklande tid i barnehagen som mogeleg. For at vi skal få til det, er det avgjerande at vi har ein open dialog med dykk som foreldre. 

Torsdag 28 mai kjem det ein fotograf frå FOVEA som skal ta bilete av barna på Tyrihans, fotograferinga er frå kl.09.00 og utover.


Ynskjer alle ei riktig god helg!

Helsing Marianne, Lena, Sølvi, Nida og Lise. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar