fredag 13. februar 2015

Veke 7

God fredag!

På søndag er det fastelavn og i den anledning har barna laga fastelavnsbilete. Barna får gjennom fagområdet "kunst, kultur og kreativitet" kjennskap til blant anna ulike materiale. 
I denne omgang brukte vi ark, fjær, lim og glitter. Fleire av barna brukte sansane sine til å bli kjende med dei ulike materiala vi brukte. Nokre av barna måtte smake litt på fjæra, andre tykte det var litt rart med lim på fingrane sine, men kjekkast var det å kaste fjæra, slik at dei svevde sakte ned mot golvet. 




Vi har også hatt litt uteleik denne veka. Det har duskregna, å nokre små dammer har blitt til. Det er spanande å kjenne, smake og plaske i det skitne vatnet. 







I tillegg til uteleik har vi også leika inne. Vi har blant anna perla, pusla og lest bok denne veka.




Det er fleire tilfeller av vannkopper i barnehagen for tida, også på Tyrihans. Det er ein svært smittsam barnesjukdom, nokon får mykje feber og veskefylte blemmer, andre får nokon blemmer, men føler seg ikkje sjuke. Det er viktig at barnet er heime frå barnehagen til det er feberfri og til utslettet har tørka heilt ut. Hugs ein feberfri dag før barnet kjem tilbake til barnehagen. 


Ynskjer alle ei god helg!

Helsing Marianne, Lena, Sølvi og Lise



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar